Stichting Evenementen Commissie Lettele

Kermis

Al meer dan 100 jaar wordt er in Lettele kermis gevierd.

Tot 1988 werd kermis in Lettele georganiseerd door “de Oranje-commissie” of ook wel ‘Feestcommissie’ genoemd. In 1988 is de SECL officieel opgericht en is de feestcommissie overgegaan in Stichting Evenementen Commissie Lettele welke vanaf toen verantwoordelijk werd voor de Lettelese evenementen.

In vele agenda’s staat het eerste volle weekend van augustus gereserveerd voor de kermis.
Met de locatie aan de rand van het dorp is dit voor velen het grootste jaarlijks terugkerende feest.
Een kermis georganiseerd voor iedereen, voor zowel de hele kleintjes als de al wat ouderen onder ons. Voor iedereen is er wel iets waar hij of zij aan mee kan doen of zeker van kan genieten.
Op het terrein staan vele verschillende attracties waaronder natuurlijk de schiettent, goktent , zweefmolen, draaimolen, botsauto’s en nog vele anderen. En natuurlijk een grote feesttent met 3 avonden live muziek!

Rondom de feesttent wordt er ook van alles georganiseerd zoals jeugd- en volwassenen zeskamp, vogelschieten, kinderspelen voor leerlingen van de lagere school en zijn er verschillende demo’s.
Voor de ouderen onder ons is er op de vrijdagmiddag een speciaal seniorenprogramma, met vaak een mix van cabaret, zang en dans.

Hoogtepunt van dit feestweekend is toch wel de jaarlijks terugkerende optocht op de zondagmiddag. Een optocht van verklede loopgroepen, versierde fietsen en skelters tot grote wagens.

Kortom de Lettelese kermis is een gezellig dorpsfeest dat leuk is voor iedereen en bijdraagt aan de saamhorigheid van de mensen in het dorp.

NIEUWSARCHIEF

Zier hieronder de uitslag van de Kies je Cadeau pubquiz 2018

Pubquiz_2018_Einduitslag

Opgave voor PubQuiz en Vogelschieten zaten binnen 20 minuten vol!!! een nieuw record. Echt top te zien wat voor dorp wij hebben!! Nieuwe inschrijvingen komen op een wachtlijst. Mocht je toch niet kunnen?? Graag aangeven via info@secl.nl zo maak je plek voor iemand op de wachtlijst.

Schrijf je gerust in voor 1 van de andere activiteiten!

Hierbij het programma voor kermis 2018! Opgave voor vrijwilligerswerk en activiteiten kan onder formulieren.

Komende week valt ook de folder op de mat en is voor adressen met een anti-reclame sticker af te halen bij “Lekker Makkelijk” en “Kapsalon Annemiek”. Allemaal een prettige karmse gewenst!

(klik om te vergroten)

Dankzij het grote aantal opgaves voor de kermis optocht, zijn we blij om te kunnen melden dat de optocht dit jaar doorgaat!
We gaan er weer een schitterend evenement van maken. Er kunnen altijd opgaves bij, dus stimuleer je buren,kinderen en vrienden om mee te doen.

Opgeven kan onder formulieren.

Veel plezier met bouwen en creatieve zaken bedenken. Het motto dit jaar is: “Geen thema, dus kom maar op!”

Tot de Lettelse Karmse!

Met vriendelijke groet,

Twan Munster
Voorzitter SECL

Inventarisatie voor eventuele kermisoptocht op zondag 5 augustus 2018. Door onvoldoende deelname kon de optocht afgelopen jaar niet doorgaan. Dit jaar willen we inventariseren, of er wel weer voldoende animo is. Graag alleen opgeven wanneer je echt verwacht deel te nemen.

Slogan dit jaar is: “Geen thema, dus kom maar op!”
Niet alleen grote wagens zijn belangrijk, op een andere manier meedoen is net zo goed!
Opgave kan tot 7 april 2018.

Alvast bedankt.

Het SECL Bestuur

Klik hier om naar het formulier te gaan.

 

 

Er zijn een aantal weken geen inzendingen meer binnen gekomen, dus het is tijd om de winnaar bekend te maken! Degene die het verst is gekomen is Elieke Flierman, 2 jaar oud! Haar ballon heeft ruim 256 km hemelsbreed afgelegd. Binnenkort zal een bon voor “Binnen en Buitenspeelgoed” bij je op de deurmat vallen met adres gegevens van de Duitser, die je kaart heeft terug gestuurd. Bedankt voor het meedoen! En van harte gefeliciteerd met de overwinning!