Door Yara Kloosterboer

Wat gaat de tijd toch snel. Over een paar maandjes staat de Karmse weer voor de deur. Net als vorig jaar belooft het ook dit jaar een groot succes te worden! Houd 5 tot en met 7 augustus helemaal vrij! Het eerste volle weekend van augustus, zoals iedereen gewend is.

Dit jaar heeft het dorpsfeest een filmisch tintje. Camera’s, bekende Nederlanders, parodieën op films, glamour en glitter en Hollywood; waan je een weekend in de filmwereld. Dat levert vast mooie wagens op voor de kermisoptocht. Verzamel vrienden en buurtbewoners en geef je op voor de kermisoptocht via www.secl.nl.

We hebben een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het programma. We starten eerder, namelijk om 18 uur zullen de kermisattracties al open gaan op de vrijdag. Verder een belangrijke wijziging op de zondag, we zullen stoppen rond 22 uur.

En dat doen we niet zonder poespas. Dit weekend gaat het gezegde ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ niet op. We verwelkomen je vrijdag dan ook graag via de rode loper. We starten om 15 uur met het ouderenprogramma. Om 18 uur is iedereen van harte welkom op het terrein.

Aansluitend is vanaf 20 uur de opening en talentenjacht en daarna heupjes los met de DJ. Vanwege de eensgezinde hardstyle muziekkeuze van veel Lettelenaren is er om één ’s nachts een heus Powerhour.

Zaterdag kan je als vanouds de genuttigde biertjes eruit sporten tijdens de zeskamp. En voor de kleintjes onder ons is er ook op zaterdag de super spannende trekkerrace en sportieve kinderspelen. Vorig jaar goed bevallen, dus staat er dit jaar op zaterdagmiddag ook weer de pubquiz op het programma. Hersenen zijn er immers om te laten kraken. ’s Avonds mag je alles weer vergeten. Dan zorgt de band Premium Rocks voor een goed feestje.

Zondags zullen we de kerkmis niet overslaan. Ook de optocht staat uiteraard op het programma. Aangezien we steeds minder goed kunnen hoofdrekenen, gunnen we de kritische jury wat tijd om de uitslag van de optocht te berekenen. Alle wachtenden kunnen zich dan vermaken tijdens de stoelendans. Na de uitslag is het tijd voor dit jaar op zondag het vogelschieten, weer met 2 vogels en na de tijd zal dj Ferdi met de bekende feestmuziek de winnaars huldigen. Rond etenstijd staat de band Jukebox klaar om de avond te openen. Voor eten wordt gezorgd; we zorgen voor een speciaal kermismenu. Naar huis tussendoor? Daar doen we dit jaar niet aan.

Aangezien de meesten maandag weer fris en fruitig op het werk moeten staan, eindigt de kermis dit jaar wat vroeger dan andere jaren. Na zo’n hele zondag feesten heb je de knollen ook wel op. Om tien uur ’s avonds sluiten we het weekend af. Dan is de nacht nog lang genoeg om alvast te dromen over de kermis van 2017.

Karmse maken doen we met elkaar dus geeft je op voor 1 van de vele activiteiten via www.secl.nl onder formulieren!

Met vriendelijke kermis groet,

Twan Munster
Voorzitter SECL

Facebook_button