Stichting Evenementen Commissie Lettele

Kermis

Al meer dan 100 jaar wordt er in Lettele kermis gevierd.

Tot 1988 werd kermis in Lettele georganiseerd door “de Oranje-commissie” of ook wel ‘Feestcommissie’ genoemd. In 1988 is de SECL officieel opgericht en is de feestcommissie overgegaan in Stichting Evenementen Commissie Lettele welke vanaf toen verantwoordelijk werd voor de Lettelese evenementen.

In vele agenda’s staat het eerste volle weekend van augustus gereserveerd voor de kermis.
Met de locatie aan de rand van het dorp is dit voor velen het grootste jaarlijks terugkerende feest.
Een kermis georganiseerd voor iedereen, voor zowel de hele kleintjes als de al wat ouderen onder ons. Voor iedereen is er wel iets waar hij of zij aan mee kan doen of zeker van kan genieten.
Op het terrein staan vele verschillende attracties waaronder natuurlijk de schiettent, goktent , zweefmolen, draaimolen, botsauto’s en nog vele anderen. En natuurlijk een grote feesttent met 3 avonden live muziek!

Rondom de feesttent wordt er ook van alles georganiseerd zoals jeugd- en volwassenen zeskamp, vogelschieten, kinderspelen voor leerlingen van de lagere school en zijn er verschillende demo’s.
Voor de ouderen onder ons is er op de vrijdagmiddag een speciaal seniorenprogramma, met vaak een mix van cabaret, zang en dans.

Hoogtepunt van dit feestweekend is toch wel de jaarlijks terugkerende optocht op de zondagmiddag. Een optocht van verklede loopgroepen, versierde fietsen en skelters tot grote wagens.

Kortom de Lettelese kermis is een gezellig dorpsfeest dat leuk is voor iedereen en bijdraagt aan de saamhorigheid van de mensen in het dorp.

NIEUWSARCHIEF

Dankzij het grote aantal opgaves voor de kermis optocht, zijn we blij om te kunnen melden dat de optocht dit jaar doorgaat!
We gaan er weer een schitterend evenement van maken. Er kunnen altijd opgaves bij, dus stimuleer je buren,kinderen en vrienden om mee te doen.

Opgeven kan onder formulieren.

Veel plezier met bouwen en creatieve zaken bedenken. Het motto dit jaar is: “Geen thema, dus kom maar op!”

Tot de Lettelse Karmse!

Met vriendelijke groet,

Twan Munster
Voorzitter SECL

Inventarisatie voor eventuele kermisoptocht op zondag 5 augustus 2018. Door onvoldoende deelname kon de optocht afgelopen jaar niet doorgaan. Dit jaar willen we inventariseren, of er wel weer voldoende animo is. Graag alleen opgeven wanneer je echt verwacht deel te nemen.

Slogan dit jaar is: “Geen thema, dus kom maar op!”
Niet alleen grote wagens zijn belangrijk, op een andere manier meedoen is net zo goed!
Opgave kan tot 7 april 2018.

Alvast bedankt.

Het SECL Bestuur

Klik hier om naar het formulier te gaan.

 

 

Er zijn een aantal weken geen inzendingen meer binnen gekomen, dus het is tijd om de winnaar bekend te maken! Degene die het verst is gekomen is Elieke Flierman, 2 jaar oud! Haar ballon heeft ruim 256 km hemelsbreed afgelegd. Binnenkort zal een bon voor “Binnen en Buitenspeelgoed” bij je op de deurmat vallen met adres gegevens van de Duitser, die je kaart heeft terug gestuurd. Bedankt voor het meedoen! En van harte gefeliciteerd met de overwinning!

Wat een geweldig feest hebben we met elkaar mogen beleven! Alles was goed: Heerlijk weer, gigantische deelname aan alle activiteiten en wat een top bands!
Kijk alle foto’s terug op www.lettele.nl/fotos alle video’s zijn te bekijken via de video pagina.
Annie en Eline zijn het hele weekend hier druk mee geweest, dus neem gerust een kijkje hoe prachtig ze zijn geworden.

Een hartelijk woord van dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs, die karmse 2017 mogelijk hebben gemaakt. Mocht je nog geen donateur of sponsor zijn en ook volgend jaar weer gratis entree in de tent willen, meld je aan via info@secl.nl. Ook ontvangen we op dit adres graag feedback, hoe we karmse 2018 nog beter kunnen maken, of misschien wil je zelf wel iets organiseren zoals de nieuwe PubQuiz commissie, dit jaar!

Zoals Trump zou zeggen: “Lettele is great again!!”, Karmse hebt wulle samen gemaakt!!

De promofilm van Lettele is verspreid en heeft inmiddels Donald Trump wel bereikt hopen we.
Verder worden van alle activiteiten op 2-8 einde dag de inschrijvingen gesloten. Als je daarna opgeeft kom je automatisch op een reservelijst.

Bevestiging aan deelnemers van PubQuiz en Vogelschieten zijn verzonden. Check je spam folder mocht je deze niet hebben ontvangen.